stomen

Romige witloflasagne

Verser dan vers

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Dé klassieker in een nieuw, vers jasje. Zo kun je elke dag aan de lasagne! En deze versie is perfect op de dagen dat je weinig tijd hebt, want hij is supersimpel.

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof en snijd hem in de lengte in repen.

Snipper de ui en laat de kappertjes uitlekken.

Snijd de zalm in stukjes of reepjes.

Snijd de mozzarella in plakken.

Koken

Verwarm een beetje olie in een pan en bak de ui en de kappertjes aan.

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng vervolgens met de crème fraîche en roomkaas. Breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout en warm door.

Schep een derde van de saus op de bodem van een ovenschaal. Bedek met drie lasagnebladen. Leg hierop de helft van de witlof en de zalm. Herhaal dit met weer een laag saus, dan weer lasagnebladen, witlof en zalm. Schep het laatste deel van de saus op de lasagne en verdeel de plakken mozzarella erover.

Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren

Zet de ovenschaal op tafel en verdeel de lasagne over vier borden.

Serveer er eventueel een frisse groene salade bij.