stomen

Romige knolselderij met komijnekaas uit de oven

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil en snijd de knolselderij in blokjes.

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. 

Snijd de ham in blokjes. Rasp de komijnekaas. 

 Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.

Halveer de cherrytomaten. Schil en snijd de peer in blokjes. 

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en nootmuskaat circa 2 minuten.

Voeg de knolselderij en de ham toe en bak circa 4 minuten. Schenk de kookroom erbij en strooi de komijnekaas eroverheen. Schuif de pan in de oven en rooster in circa 20 minuten.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Meng in een grote kom de honing en de witte wijnazijn. Schenk al roerend de olijfolie extra vierge erbij. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de cherrytomaten, peer en de waterkers door de dressing.

Serveren

Verdeel de romige knolselderij met komijnekaas uit de oven, de aardappels en de salade over borden.