stomen

Romige aspergesoep met verse tijm

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de taaie onderkanten van de asperges en schil ze met een dunschiller.

Breng de schillen met 1,5 liter water en de groentebouillonblokjes aan de kook en  laat voor 30 minuten op een laag vuur koken.

Snijd ondertussen de asperges in  stukjes van 2 cm, snipper de sjalot en schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm.

Koken

Verwarm de boter in een middelgrote pan. Voeg de sjalot en aardappel toe en laat dit 10 minuten stoven op middelhoog vuur.

Zeef de aspergeschillen uit de bouillon. Voeg de aspergestukjes en aspergebouillon toe aan de sjalot en aardappel. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappel helemaal gaar is.

Pureer het mengsel met een staafmixer zodat de soep mooi glad is. Voeg de kookroom toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken, breng op  smaak met peper en zout.

Serveren

Garneer de soep met wat verse tijm.

Gebruik de koppen / punten van de asperges in een heerlijke amuse van asperge en aardbei.

En mocht je een aantal koppen / asperges  over hebben, kan je altijd nog een verrassende aspergebavarois met frambozen maken.