stomen

Roergebakken witlof met spek en champignons

Volgend
recept

Receptinformatie

2 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

2 personen
Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Wat vond je van dit gerecht?

Voorbereiding

Verwijder eventuele lelijke blaadjes van het witlof en snijd het onderste stukje weg.

Was de struikjes en laat ze goed uitlekken.

Koken

Halveer de struikjes in de lengte en snijd ze afhankelijk van de breedte nog twee- of driemaal in de lengte door.

Snijd het ontbijtspek in repen.

Wrijf de champignons schoon met keukenpapier. Halveer ze of snijd ze in vieren.

Verhit een wok of koekenpan met hoge rand. Schenk de olie in de pan en laat deze goed heet worden. Roerbak hierin de reepjes ontbijtspek 1 minuut.

Doe het witlof en de champignons erbij en roerbak deze 2-3 minuten tot de groente enigszins zacht aanvoelt.

Breng alles op smaak met een scheutje ketjap.