stomen

Roergebakken spruitjes in sesam-sojasaus

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 3 minuten in ruim kokend water met zout.

Laat ze schrikken in koud water en vervolgens goed uitlekken.

Koken

Verhit een wok of hapjespan met dikke bodem. Schenk de olie erin en bak de sjalotten en vervolgens de knoflook en gemberwortel om en om goed aan in de hete olie.

Doe de spruitjes erbij en roerbak ze 1 minuut.

Voeg de sherry, sojasaus en honing toe en roerbak 1 minuut. Schenk het water erbij, dek de wok af en laat de spruitjes 5 minuten zachtjes stoven.

Serveren

Breng op smaak met zout en peper en besprenkel vlak voor het serveren met sesamolie.