stomen

Roergebakken spitskool

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Spitskool is rijk aan Vitamine C en makkelijk te bereiden, daarom perfect voor een drukke doordeweekse dag!

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Maak alle groenten schoon, snijd de spitskool in dunne reepjes, hak de knoflook fijn, de ui in halve ringen, de tomaat in blokjes en de champignons in plakjes.

Koken

Verwarm 4 eetlepels olie in een grote wok, roerbak eerst de kool al omscheppend op een hoog vuur gedurende 4 minuten.

Haal het uit de pan, roerbak dan de ui samen met de knoflook en champignons 3 minuten.

Voeg de tomatenblokjes toe en als dit op temperatuur is, voeg de spitskool weer toe.

Warm alles nog 2 minuten goed door op een hoog vuur.

Serveren

Serveer met rijst.

TIP: Voeg eventueel voor een romige variant 1 dl room of bouillon toe.