stomen

Roergebakken bietjes met appel

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Kook de bietjes gedurende 40 minuten in kokend water, spoel ze af onder koud stromend water en schil/pel ze.

Schil intussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukjes en kook ze in kokend water met wat zout.

Snijd de gekookte bietjes in plakjes, vervolgens in dunne reepjes.

Hak de ui fijn en schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels dan ook in reepjes of blokjes.

Schep de bietjes, ui en appel door elkaar. Snijd de augurken fijn.

Koken

Verwarm de melk samen met de boter, stamp de gekookte aardappelen grof giet de warme melk erbij en roer alles goed door. Maak verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Verwarm wat olie in een wok en roerbak al omscheppend de bietjes met de appel en ui. Schep de gestampte aardappelen op een bord, hierop de roergebakken bietjes met de augurk en wat fijngeknipte dille.

Serveren

Lekker met een gehaktbal, karbonade of verse worst.

Bewaar de overgebleven geknipt dille in porties in de vriezer zo heb je altijd verse kruiden bij de hand.