stomen

Roergebakken asperges met kip en courgette

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de asperges en snijd deze in stukjes van 4-5 cm.

Verhit een wok of wijde braadpan.

Dep de kipfilet droog.

Koken

Verhit de olie en roerbak hierin de kip rondom snel goudbruin.

Bestrooi de kip met peper en zout. Voeg de asperges, behalve de punten, toe en bak deze 3-4 minuten mee.

Was de courgettes, snijd deze in blokjes en voeg ze bij de kip en de asperges.

Rasp een stukje gemberwordtel van 2 cm en voeg dit met de sojasaus, oestersaus en gemberwortel toe, breng aan de kook en laat de asperges beetgaar worden.

Serveren

Snijd de lente-uitjes in ringen en strooi deze op het laatst over het gerecht. Serveren met gekookte rijst.