stomen

Roerbakwitlof met ham en kruidenkaassaus

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm.

Maak het witlof schoon en snijd deze in repen.

Koken

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de aardappelblokjes circa 5 minuten.

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak hierin het witlof 1 minuut. Giet de aardappelen af

Voeg de aardappelen, melk, room, roomkaas en ham aan het witlof toe en laat de saus circa 5 minuten op zacht vuur inkoken.

Leng, als de saus te dun is, de maïzena met 1 eetlepel water aan en bind de saus hiermee.

Breng de witlofschotel op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en garneer hiermee de roerbakschotel.