stomen

Roerbakwitlof met ham en kruidenkaassaus

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm.

Maak het witlof schoon en snijd deze in repen.

Koken

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de aardappelblokjes circa 5 minuten.

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak hierin het witlof 1 minuut. Giet de aardappelen af

Voeg de aardappelen, melk, room, roomkaas en ham aan het witlof toe en laat de saus circa 5 minuten op zacht vuur inkoken.

Leng, als de saus te dun is, de maïzena met 1 eetlepel water aan en bind de saus hiermee.

Breng de witlofschotel op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en garneer hiermee de roerbakschotel.