stomen

Roerbaksalade van witlofbladeren met sjalot en walnoot

Receptinformatie

Salade
2 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak het witlof schoon en neem de bladeren van de struikjes.

Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.

Schil de sinaasappels en snijd deze in plakken.

Snijd de kipfilet in plakken.

Roer in een kom de azijn, mosterd, honing, zout, peper en 2 eetlepels (walnoot)olie tot een dressing.

Koken

Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes circa 1 minuut.

Voeg het witlof toe en roerbak deze circa 2 minuten.

Serveren

Verdeel het warme witlof, de sinaasappel, kipfilet, walnoten en rozijnen over 2 borden. Schenk de dressing over de salade en serveer deze direct.