stomen

Roerbakken spruiten en prei met kip-baconrolletjes

Receptinformatie

4 personen
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Maak de spruiten schoon, halveer grote exemplaren. Kook de spruiten circa 5 minuten voor in ruim water. Giet ze af en laat ze uitlekken.

Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.

Snijd de kipfilet in de lengte doormidden, zodat er 8 filets ontstaan.

Sla de kipfilets tussen plasticfolie met de platte kant van een groot mes enigszins plat (of rol ze plat met een deegroller).

Bestrooi de filets met zout en peper en leg op elke filet een blaadje salie en een zongedroogd tomaatje, rol de filet op en wikkel er een plakje bacon omheen. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.

Koken

Verhit 2 eetl olie in een wok of wijde braadpan en roerbak eerst de prei met het kerriepoeder1-2 minuten en voeg vervolgens de spruitjes toe. Roerbak de spruitjes 3-5 minuten mee totdat ze bijtgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit 2 eetl olie en bak de rolletjes om en om bruin en gaar (circa 10 minuten). Of laat ze 5-10 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van ca 180 graden.

Serveren

Serveer de kiprolletjes met de prei-spruiten en gebakken aardappeltjes.