stomen

Roerbak van witte kool en spruitjes

Bestrooi met een uitje!

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Met deze roerbak hoef je je geen zorgen meer te maken over je dagelijkse portie, want die krijg je zo wel binnen! Met witte kool, spruitjes, paprik én een lekker stukje kip.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de witte kool schoon en snijd fijn.

Maak de spruitjes schoon.

Maak de rode paprika schoon en snijd in repen.

Snijd de kipfilets in reepjes en bestrooi licht met zout en peper.

Koken

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Kook de spruitjes in 5 minuten beetgaar.

Verhit de olie in een wok of grote braadpan.

Bak de kipfiletreepjes al omscheppend 3 minuten.

Voeg de witte kool, spruitjes, paprika, sambal oelek en ketjap manis toe en roerbak het geheel nog 5 minuten.

Serveren

Knip de selderij boven de roerbak van groente en kip en serveer met de zilvervliesrijst.