stomen

Rode paprikasoep met croutons

Voeg wat rijst of pasta toe voor een maaltijdsoep!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd het sjalotje heel fijn, verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes.

Koken

Verwarm 2 eetlepels olie en fruit hierin het sjalotje goudbruin. Voeg dan de paprika toe.

Schenk hier na 5 minuten de bouillon bij. Kook de paprikasoep in 10 minuten gaar, pureer met een staafmixer. Maak de soep verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Snijd de korsten van de boterhammen eraf, rooster de boterhammen in een droge koekenpan goudbruin en snijd ze vervolgens in reepjes of blokjes. Besmeer ze royaal met roomkaas.

Serveren

Serveer de soep in voorverwarmde kommen en strooi de croutons erin samen met de fijngehakte bieslook.