stomen

Rode bietentaart met feta

Lekker met frisse groene sla

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Het kost misschien wat tijd, maar dat is deze kleurige bietentaart zeker waard. En het oog wil natuurlijk ook wat!

Voorbereiding

Koken

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Laat de plakjes hartige taartdeeg in 10 minuten ontdooien.

Maak de bieten schoon.

Pel en snijd de rode ui in dunne ringen.

Verbrokkel de feta in dobbelstenen.

Klop de slagroom met de eieren en gedroogde tijm los en voeg zout en peper naar smaak toe.

Hak de hazelnoten grof.

Vet een taartvorm van 24 cm doorsnede in met boter, beleg deze met de plakjes hartige taartdeeg en prik met een vork her en der gaatjes in de bodem.

Koken

Kook de bieten in kokend water met wat zout in 40 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de uien met de bruine suiker in 5 minuten zacht.

Beleg de bodem van de taartvorm met plakken biet. Verdeel hierover de uien, de brokken feta en de gehakte noten.

Schenk het slagroommengsel erboven uit.

Bak de taart in 45 minuten gaar.

Snijd de taart in 4 kwarten en serveer.