stomen

Rode bietenstamppot

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Bietenhaters opgelet: met dit kleurrijke stamppotje word ook jij een instant fan. Hij is lekker zoet en het stukje vis maakt 'm helemaal af. Aanvallen maar!

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Borstel de bietjes goed schoon onder koud stromend water.

Koken

Leg de bietjes in een stoommandje boven een laagje kokend water, dek de pan af en stoom ze in ± 35 minuten afhankelijk van de grootte gaar. Of kook ze in dezelfde tijd gaar in een pan met kokend water.

Laat ze afkoelen en stroop ze, de schil kun je er zo afduwen. Lukt dit niet, dan kun je ze met de dunschiller eraf halen. En snijd ze in kleine blokjes.

Schil intussen de aardappelen, snijd ze in kwarten en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Hak de ui heel fijn. Pureer de gekookte aardappelen met een pureestamper, roer de ui, roomkaas en mosterd erdoor tot een stevige puree ontstaat.

Meng de bietjes door de puree en maak deze eventueel verder op smaak met versgemalen peper. Houd de stamppot van bietjes eventueel warm in een voorverwarmde oven van 120˚C.

Bestrooi de vis met zout en peper, wentel deze dan door de bloem en bak ze om en om in hete zonnebloem met wat boter in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin.

Serveren

Serveer de gebakken vis op de stamppot van bietjes.