stomen

Rode bieten-risotto

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Koken

Maak de sjalotten schoon en snijd ze vervolgens heel fijn, smelt 50 gram van de boter in een pan met dikke bodem en fruit hier eerst de fijngesneden sjalotten in. Voeg dan 1 eetlepel tijmblaadjes en de risottorijst toe. Roer alles goed om tot alle rijst glanst.

Blus het geheel af, schenk in één keer alle wijn op de rijst roer alles goed om en blijf roeren. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe, blijf roeren en voeg pas een volgende hoeveelheid bouillon toe als alle eerdere bouillon helemaal is opgenomen door de rijst. De risotto is na ± 20 minuten ‘gaar’.

Rasp de gekookte bietjes grof. Wel de rookworst in heet water.

Snijd de warme rookworst in plakjes, de kaas in kleine blokjes, schep ze samen met de geraspte bietjes door de bijna gare risotto en laat deze nog 5 minuten meewarmen. Draai het vuur uit, zet de deksel even op de pan.

Serveren

Schep de rode biet-risotto in voorverwarmde borden en serveer direct.

TIP: ook lekker om in plaats van rookworst magere spekblokjes mee te bakken met de sjalotten.