stomen

Risotto met prei en kaas

Ook lekker met een scheut witte wijn!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Deze vega risotto verovert onmiddellijk je hart. En niet alleen dat van jou. Roeren maar en het is het smullen geblazen!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Pel en snipper de knoflook en de ui.

Maak de preien schoon halveer ze in de lengte en snijd de helften in dunne halve ringen.

Koken

Verhit 25 gram boter in een pan en fruit de knoflooksnippers 1 minuut.

Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 3 minuten mee tot alle korrels glazig zijn.

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze helemaal is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Verhit intussen 25 gram boter in een koekenpan en bak de uiensnippers en de prei in 15 minuten zachtjes gaar.

Neem de gare risotto van het vuur en schep het prei-uienmengsel erdoor.

Serveren

Schep de risotto op vier borden en bestrooi met de geraspte parmezaanse kaas.