stomen

Risotto met paddenstoelen en garnalen

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de ui fijn.

Koken

Verhit 1 eetlepel van de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.

Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is.

Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst.

Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.

Voeg na ongeveer 15 minuten de doperwtjes en de ringetjes lente-ui toe.

Bak ondertussen de paddenstoelen in een droge pan totdat het vocht verdampt is. Roer er 1 eetlepel boter door en bak al omscheppend snel bruin. Schep er de garnalen door en bak ze nog 1 minuut mee.

Serveren

Schep de paddenstoelen en garnalen door de gare risotto en serveer meteen.