stomen

Risotto met mediterrane broccoli

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook. 

Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen. 

Snijd de broccoli in roosjes en de stronk van de broccoli in gelijke stukken.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in gelijke stukken. 

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig is. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en gaar de rijst in circa 20 minuten onder af en toe roeren. Verbrokkel de feta boven de risotto en roer door elkaar. Warm op laag vuur door.

Breng een andere pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de broccoliroosjes en de stronk van de broccoli in circa 2 minuten beetgaar. Giet de broccoli af. 

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten circa 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak het geheel circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de risotto en de broccoli over borden.