stomen

Risotto met cantharellen en truffelschaafsel

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Koken

Serveren

Koken

Zet een diepe pan op het vuur, voeg de olijfolie toe en fruit de ui, rode peper en lente-ui glazig. Voeg de rijst toe en laat even meesmoren tot de korrels zeer heet zijn en er glazig uitzien.

Blus af met de witte wijn en sherry en roer voortdurend tot de alcohol vrijwel geheel verdampt is.

Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst.

Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer na 15 minuten de paddenstoelen erdoor en laat nog 5 minuten mee garen.

Voeg de kaas en de truffelolie toe en roer alles nog eenmaal goed door.

Serveren

Verdeel over 4 borden en schaaf er de verse truffel over.