stomen

Risotto met asperges

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de onderste gedeelten van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 2-3 cm lengte.

Smelt de boter. Snij het groen van de lente-uitjes in schuine stukken en hak het witte deel fijn. Bak beide glazig in de hete boter.

Koken

Kook de asperges in de stoompan, in een stoommandje of in weinig kokend water met zout beetgaar.

Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges.

Meng de geraspte kaas met de Mascarpone (of crème fraîche) door de aspergepuree.

Roer de aspergepuree door de lente-ui en op het laatst, voorzichtig, de aspergepunten.

Voeg de rijst toe en volg de bereidingswijze op de verpakking roer goed zodat alles even door de boter wordt gehaald.

Voeg scheutsgewijs de bouillon toe, steeds zoveel dat de rijst net onder staat.

Kook de rijst onder voortdurend roeren in ca 20 minuten, onafgedekt gaar.

Breng de risotto op smaak met zout en peper.

Serveren

Garneer met de pijnboompitten.