stomen

Ratatouille

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de aubergine, courgette en tomaten schoon en snijd ze in blokjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Zorg dat de blokjes allemaal ca. 1 bij 1 cm zijn.

Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook.

Koken

Meng de gesneden groenten, ui, knoflook, tomatenpuree en de kruidenolie door elkaar in een mengkom. Zorg dat de kruidenolie en tomatenpuree goed verdeeld zijn.

Schep de ratatouille over in een ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout naar smaak.

Plaats voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden). Schep af en toe om.

Serveren

Tip: Maak de ratatouille lekker pittig door een rode peper door het gerecht te verwerken!