stomen

Rare snijboon ... zijn helemaal niet zo gek

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Het schoonmaken en snijden van de snijbonen gaat als volgt. Verwijder de eventuele draad. Dit doe je als volgt: snijd het bovenste puntje van de snijboon zo af dat het nog net aan de naad van de peul vastzit. Vervolgens trek je dat stukje in de richting van de naad van de peul af, zodat de draad meekomt. Doe dat vervolgens ook bij de onderkant van de peul met de andere naad. Als je bij de eerste paar snijbonen geen draden kunt vinden, heb je geluk: dan hoef je bij de rest enkel de beide puntjes te verwijderen. Spoel de snijbonen goed af onder de koude kraan.

Was de krieltjes en kook ze met een klein beetje zout (ongeveer 20 minuten koken)

Het beste kun je snijbonen koken in weinig water met een snufje zout, ongeveer 15-17 min. Snijbonen zijn het lekkerste als ze beetgaar zijn. Test dit door er met een vork in te prikken.

Breng een pan water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 6 minuten, zodat het geel nog iets zacht is. Spoel meteen koud en pel de eieren

Smelt de boter.

Serveer de snijbonen op een grote platte schaal. Rasp

er een beetje verse nootmuskaat over. Leg de ham en de gepelde eieren erom heen. Serveer de aardappelen en de botersaus apart.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!