stomen

Rabarber limonade

Receptinformatie

Smoothies en dranken
4 personen
30-40 min

De lekkerste rabarber limonade maak je zelf met dit eenvoudige recept! Een echte dorstlesser, verfrissend en niet te zoet.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de rabarber, verwijder het loof en snijd de rabarber in kleine stukken.

Koken

Doe de rabarber met 250 ml water, suiker, sap van 1 limoen en geraspte gemberwortel in en pan en breng het zachtjes aan de kook. Schenk eventueel nog wat water bij totdat het zacht wordt.

Schenk na 20 minuten de rabarber siroop met een fijne zeef in een karaf. Laat de rabarber niet gewoon uitlekken, maar druk actief op de rabarber met een spatel of houten lepel om er zoveel mogelijk sap uit te krijgen. Plaats de karaf in de koelkast.

Serveren

Vul je glas met ijsblokjes. Giet er een scheutje van de rabarbersiroop in (test zelf wat je lekker vindt) en vul de rest aan met (bruis)water. Serveer de limonade lekker koud, met een limoenschijfje, en naar smaak munt erbij!