stomen

Raap­ste­len­soep met uitgebakken spekreepjes

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de sjalotjes schoon en snijd in ringetjes.

Schil de aardappelen en snijd ze kleiner.

Snijd 200 gram van de raapstelen (rest is garnering).

Bak de spekreepjes en houd apart.

Koken

Verhit de boter in een pan. Laat de aardappelblokjes en sjalotjes 2 minuten bakken op laag vuur.

Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookpunt is bereikt ongeveer 10 minuten laten koken op laag vuur.

Voeg vervolgens de grof gesneden raaptelen toe en laat 3 à 4 minuten in de soep meekoken.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Verdeel de soep over vier soepkommen en garneer met de uitgebakken spekreepjes en de overige raapstelen.