stomen

Pumpkin chili chicken

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil en snijd de pompoen in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. 

Koken

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de kipdrumsticks toe en bak in circa 5 minuten rondom goudbruin.

Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg het water, kaneelstokje, pompoen, tomatenblokjes en chilisaus toe. Breng aan de kook en kook met deksel op de pan in circa 8 minuten gaar.

Schil en snijd de appel in stukjes en voeg met het bouillonblokje toe aan de pan. Snijd de peterselie fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Roer de peterselie en de bosui door de pumkin chili chicken en breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveren

Verdeel de rijst over borden. Verdeel de pumpkin chili chicken over de rijst.