stomen

Pruimtomaten-ovenschotel

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder indien nodig het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.

Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de tomaten in blokjes. Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn.

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de chorizo toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.

Voeg de paprika’s, tomaten, bleekselderij en de peterselie toe en bak het geheel circa 4 minuten. Schep het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal.

Breek vier eieren open in elke hoek van de ovenschaal en bestrooi het geheel met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Bak de ciabatta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveren

Verdeel de ovenschotel over borden. Snijd het brood in plakken en serveer bij de ovenschotel.