stomen

Preistamppot met koolvis

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleinere stukken.

Zet een pan water op het vuur om de aardappelen in te koken.

Koken

Kook de aardappelen met wat zout in kokend water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af maar bewaar de helft van kookvocht.

Snijd de prei in de lengte in (maar laat het uiteinde van de worteltjes er aan zitten!!), was de prei onder lauw stromend water en snijd ze dan fijn. Verwarm 50 gram boter en smoor hierin de prei al omscheppend ± 5 minuten.

Paneer de koolvis, dep ze eerst goed droog, bestrooi met versgemalen peper en zout, wentel ze dan door het met een eetlepel water losgeklopte ei en tenslotte door de paneermeel.

Bak de gepaneerde visfilet in een ruime hoeveelheid boter met wat olie in ± 7 minuten goudbruin en gaar.

Snijd de tomaten in kleine stukjes.

Serveren

Maak de stamppot door de aardappelen te stampen met het kookvocht en de roomkaas, roer er dan de gesmoorde prei samen met de tomatenblokjes door met wat fijngehakte peterselie naar smaak.