stomen

Prei & venkel, een zalige combinatie!

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Was en snij de prei in grote stukken (ong 6 cm lang).

Leg de stukken gewassen prei naast elkaar in een koekenpan.

Snij 25 gr boter in kleine klontjes en verdeel over de prei. Leg 2 takjes tijm erbij.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak de venkel schoon; bewaar wat van het groen om straks bij de krielaardappeltjes te doen.

Snij de venkel in grove stukken.

Koken

Deksel op de pan doen en 15 minuten op laag vuur laten gaar stoven. Draai de prei een keer om.

Haal de takjes tijm eruit. Voeg de slagroom toe, en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.

Kook in water in ong. 7 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet in de gootsteen.

Schep de prei uit de koekenpan met een schuimspaan. Vet een ovenschotel licht in met olie. Rangschik de prei en stukken venkel in de ovenschaal. Giet de room uit de pan eroverheen, en verkruimel daarover de geitenkaas.

Bak de ovenschotel in ong. 20 minuten gaar en goudbruin.

Kook ondertussen de krieltjes gaar in een pan met water. Giet af in een vergiet in de gootsteen. Doe ze weer terug in de pan en meng met een klont boter, zout, peper, en wat van het venkelgroen. Snij het venkelgroen eerst fijn.

Serveren

Serveer de ovenschotel met de krieltjes ernaast.