stomen

Prei-clafoutis met vijgensalade

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

Kluts in een kom de eieren met de melk en roer er, beetje bij beetje met een garde, de bloem doorheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen. Pel en snijd de uien in halve ringen.

Schil de sinaasappel en snijd de partjes los. Snijd de tomaten in blokjes. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern. Snijd de vijgen in plakjes.

Koken

Rasp de kaas. Verdeel de prei en de uien over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk het eimengsel over de prei en strooi de kaas eroverheen. Bak de prei-clafoutis in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Meng in een grote kom de honing met de olijfolie extra vierge. Meng de sinaasappelpartjes, tomaten, kropsla en de vijgen door de dressing. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de prei-clafoutis en de vijgensalade over borden. Serveer de plakken parmaham ernaast.