stomen

Pompoen zoete aardappelsoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

strawberry zomerfruit blueberry-single redberry Zomerfruit van 's ochtendsvroeg tot in de late uurtjes
blueberry raspberry

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Koken

Maak de ui schoon, schil de aardappelen en snijd deze samen met de ui in stukken. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadlijsten.

Leg de ui, knoflook, aardappel en pompoenstukken op een grote bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie, versgemalen peper en zout naar smaak.

Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer een half à één uur gaar, afhankelijk van hoe groot de stukken zijn. Laat het even op de plaat afkoelen.

Pureer de groenten in een kookpan samen met de groentebouillon, kaneel, gemalen koriander en 1 eetlepel geraspte verse gember tot een mooie gebonden soep. Voeg een stukje citroenschil toe en laat het even mee warmen. Breng de pompoensoep verder op smaak met versgemalen peper.

Serveren

Serveer de soep in goed voorverwarmde kommen en schep er een flinke lepel cashewnoten, wat koriander en nog wat citroenrasp in.