stomen

Pompoen-wortelsoep met oranjeroom

Ook lekker met pasta of rijst er door!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Verse soep maak je natuurlijk helemaal zelf. Deze pompoen wortelsoep zit vol heerlijke groente. Met de (sinaasappel) oranjeroom maak je 'm af. Lekker hoor, eet smakelijk!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees met schil in kleine stukjes.

Snijd de ui en knoflook heel fijn, fruit ze op een laag vuur samen met de paprikapoeder in een soeppan in de boter gedurende 5 minuten, blijf goed roeren.

Koken

Schil ± 3 cm gemberwortel en rasp deze boven de gefruite ui, schenk er dan de bouillon op.

Schil de wortelen en rasp ze grof, voeg ze toe aan de bouillon en laat de wortel in ongeveer 15 minuten gaarkoken.

Pureer de pompoen/wortelsoep dan met een staafmixer tot een gladde gebonden soep. Maak deze verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Maak intussen de oranjeroom, was de sinaasappel heel goed en rasp er een eetlepel schil af, roer dit samen met de koriander door de créme fraîche.

Serveren

Schep in iedere soepkom of soepbord een flinke lepel oranjeroom, verdeel hier de verse kruiden en in ringetjes gesneden bosui over en schep er de hete soep op.