stomen

Plaattaart met groene asperges en courgette

Door feelgood byfood.nl

Receptinformatie

Gebak
2 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Chantal van Feel Good by Food bedacht dit bijzondere recept met groene asperges in de hoofdrol. Deze plaattaart is makkelijk om te maken en ziet er ook nog eens prachtig uit! De bodem is gemaakt van speltdeeg wat hem ook nog eens hartstikke gezond maakt.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de plakken bladerdeeg op een snijplank, zodat ze kunnen ontdooien.

Snijd de onderkant van de asperges af en kook de asperges in 5 minuten beetgaar. Hak de knoflook fijn en de lente ui in ringen.

Snijd de courgette in plakjes en de cherrytomaatjes doormidden. Meng in een kom de tomatensaus, knoflook en tijm.

Koken

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de ontdooide vellen bladerdeeg op. Drie naast elkaar en twee onder elkaar. Leg de vellen met de randen net over elkaar heen en druk ze aan elkaar vast.

Druk de buitenkant van het bladerdeeg iets omhoog/naar binnen, zodat je een opstaande rand krijgt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, dit zorgt ervoor dat de bodem niet te nat wordt.

Kluts het ei in een kom en smeer de randen aan de buitenkant in. Hierdoor wordt de rand van de plaattaart luchtig en krokant. Verdeel 3/4 van de tomatensaus over de plaattaart (een dun laagje is voldoende).

Verdeel 3/4 van de tomatensaus over de plaattaart (een dun laagje is voldoende).

Verdeel de asperges, courgette en tomaatjes over de plaattaart en eventueel wat (geiten)kaas. Smeer nog een klein beetje tomatensaus over de groentes. Kruid met peper, zout en nog wat extra tijm.

Bak de plaattaart in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten. De plaattaart is goed wanneer de randen goudbruin zijn.

Serveren

Kijk <a href="https://www.feelgoodbyfood.nl/plaattaart-spelt-asperges-tomatensaus/">hier</a> voor de hele blog!