stomen

Pittige pompoen muffins

Door Eet het Beter!

Receptinformatie

Gebak
12 personen
Bijgerecht
30-40 min

Volgens Annemieke Statz van Eet het Beter combineert de neutrale smaak van de pompoen uitstekend met zowel zoet als hartig. Daarom dit keer geen zoete maar pittige muffins van pompoen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Warm de oven voor op 175 graden.

Rooster de pijnboompitten.

Bak de spekjes.

Koken

Pureer de pompoen met de eieren, de kruiden en het bakpoeder.

Roer de spekreepjes en de pijnboompitten door het ‘beslag’.

Vet muffinvormpjes in en verdeel de pittige pompoen over de vormpjes.

Bak de muffins in circa 20 minuten af.

Serveren

Eet de muffins warm of koud (als lunch to go)!

Kijk <a href="https://eethetbeter.nl/recept-pittige-pompoen-muffins/"target=_blank>hier</a> voor de hele blog!