stomen

Pittige biefstukpuntjes met Chinese rauwkostsalade

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Snijd de biefstuk in grove blokjes. 

Pel en snijd de knoflook fijn.

Meng in een kom de biefstuk, knoflook en de sambal oelek met een scheutje olie. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat circa 10 minuten marineren.

Snijd de Chinese kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de radijsjes in vieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes. 

Koken

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de biefstukpuntjes in circa 5 minuten. rondom bruin.

Verwarm een pan en rooster de sesamzaadjes circa 3 minuten.

Meng in een grote kom de witte wijnazijn en de honing. Schenk onder voortdurend roeren met een garde de arachideolie erbij en roer tot een gladde dressing.

Roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Roer de Chinese kool, sesamzaadjes, radijsjes en de bosuitjes door de dressing.

Serveren

Verdeel de noedels, Chinese rauwkostsalade en de pittige biefstukpuntjes over borden.