stomen

Perzische auberginestoof

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Geïnspireerd op de Perzische Fesenjān, bomvol aubergine. Deze lekkere stoofschotel is het ultieme comfort food!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven op 160 graden en rooster de walnoten 15 minuten. Let op dat ze niet verbranden. Ze hoeven alleen gebruind te worden. Laat dit afkoelen.

Maal de afgekoelde walnoten in een keukenmachine tot een fijn poeder. Zet apart.

Kook de rijst volgens de verpakking.

Snij de aubergine in plakjes.

Doe een beetje zout op de plakjes aubergine, laat het 10 minuten staan en dep af met keukenpapier.

Snij de uien en pers de knoflook.

Koken

Verhoog de warmte van de oven naar 180 graden.

Leg de aubergine op een bakplaat met een klein beetje olie en zwarte peper en rooster dit 20 minuten totdat de aubergine zacht is.

Verwarm ondertussen de braadpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe.

Bak de ui 10 minuten totdat deze glazig is en breng op smaak met een snuf peper en zout.

Voeg nu ook de knoflook toe en bak dit nog kort (2-3 minuten) mee.

Nu kunnen de agavesiroop, kaneel, kurkuma, balsamicoazijn, walnoten, zwarte peper en groentebouillon erbij.

Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken totdat het een dikke saus wordt. Als de saus te ver inkookt, voeg dan wat water toe.

Voeg 2/3e van de aubergine toe aan de saus en roer dit goed door.

Serveren

Serveer de rijst samen met de saus en daaroverheen de rest van de geroosterde aubergine.

Garneer met granaatappelpitjes en verse koriander.