stomen

Pasta met paprika, tomaten, feta en andijvie

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Snijd de cherrytomaten in vieren.

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.

Snipper het sjalotje.

Laat de feta uitlekken, vang de olie op.

Koken

Strooi de pasta in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de pasta in een vergiet en schep het terug in de pan.

Verhit intussen 1 eetlepel olie (van de kaas) en fruit hierin de uisnippers lichtbruin. Schep de tomaten en paprika erbij en roerbak 2 minuten. Schep de andijvie erbij en roerbak 1 minuut. Meng het gebakken mengsel met kappertjes en feta door de pasta.

Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Serveren

Serveer de geraspte kaas erbij.