stomen

Pasta alla Norma

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de aubergines in de lengte in vieren. Zitten er bruine pitjes in de kern, haal de kern er dan uit en gooi weg

Maak van de kwarten partjes zo groot als een vinger. Doe in een bakblik een scheutje olijfolie.

Schep alle stukjes door elkaar zodat overal op de aubergine wat olie zit, bestrooi dan met oregano, dan krijgt de aubergine een heerlijke smaak.

Laat in een hete oven grillen. Keer de stukken om met een tang en laat de andere kant bruin bakken. Kruimel de peper in stukjes en strooi over de aubergine.

Koken

Snipper de knoflook en de steeltjes van de basilicum en bak deze in een grote pan.

Voeg de aubergines toe en een scheutje azijn en de gezeefde tomaat. Roer voorzichtig en laat 10 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper en roer er een handje basilicumblaadjes door.

Kook de spaghetti in een pan gezouten water beetgaar. Giet af, houd wat kookvocht apart en schep de spaghetti door de saus, voeg wat kookvocht toe als het te droog wordt.

Serveren

Garneer met nog wat basilicum en geraspte kaas en een scheutje olijfolie.