stomen

Paprikastoof

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi het met peper en zout naar smaak. Bestrooi ze met maïzena. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook heel fijn.

Snijd de prei in de lengte in, laat het uiteinde (de worteltjes) er aan zitten, waaier ze uit en spoel ze onder lauw stromend water af. Snijd de prei dan in halve ringetjes.

Koken

Verwarm in een stoofpan 25 gram boter, doe hier direct de ui en knoflook in. Laat deze iets bruin kleuren, voeg dan de paprika en prei toe. Strooi hier de kruiden op en het groentebouillonblokje en tenslotte de wijn. Bak in een koekenpan de vleesreepjes aan, voeg ze toe aan de groenten.

Stoof de groenten en het vlees in ongeveer 15 minuten in een gesloten pan gaar. Maak het geheel verder op smaak af met versgemalen peper.

Serveren

Serveer de paprikastoof met gekookte rijst en een komkommersalade.

Variatietip: Vervang een deel van de paprika door tomaten en voeg in blokjes gesneden aardappel toe.