stomen

Pannetje paddenstoelensaus

Gebruik in plaats van wijn water

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Maak in een keer een grote pan met paddenstoelensaus. In porties invriezen en voila: kant-en-klaar, zelfgemaakt en voor van alles en nog wat te gebruiken!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en knoflook.

Maak de paddenstoelen schoon en halveer de grotere exemplaren.

Was en snijd de tomaten in stukjes.

Koken

Verhit de olie in een (braad)pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook 2 minuten.

Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 minuten al omscheppend mee.

Roer de tomaatstukjes erdoor en bak 1 minuut mee.

Schep de tomatenpuree door het mengsel, verkruimel het bouillontablet erboven, voeg de oregano en suiker toe en schenk er de wijn en 2 deciliter water bij.

Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Lekker met al dente gekookte pasta.