stomen

Paksoi salade met rijst en kip

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Bij het koken met weinig ingrediënten is paksoi echt ideaal. Het heeft namelijk een wit gedeelte wat lekker is om te wokken, en een groen gedeelte wat je echt heel kort wokt maar wat je ook prima rauw kunt eten. Het groene gedeelte heeft een beetje koolachtige smaak, iets sterker dan sla. Het witte is knapperig en mild van smaak. Eigenlijk dus 2 ingrediënten in 1, perfect!

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de paksoi en snijd deze in stukjes. Houd het witte en het groene deel gescheiden.

Rooster in een koekenpan de cashewnoten goudbruin. Haal ze dan uit de pan en zet weg. Spoel de sperzieboontjes en kook ze in 5 min. beetgaar. Voeg een flinke scheut olie toe in diezelfde koekenpan en laat goed warm worden. Voeg de kip toe en bak ze goudbruin en gaar in ongeveer 8 minuten. Schud af en toe goed om, anders verbrandt de teriyakisaus.

Bak aan het eind de witte stukken paksoi met de overgebleven teriyakisaus nog zo’n 2 minuten mee. Laat het paksoi-kipmengsel iets afkoelen.

Verdeel de groene paksoi en de sperzieboontjes over de borden. Schep hierdoor de rijst en het paksoi-kipmengsel. Schep nog wat overgebleven teriyakisaus uit de pan hierover en maak royaal af met de cashewnoten.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge