stomen

Paddenstoelenbroodsoep

Lekker met spekjes!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Koken

Serveren

Koken

Maak de ui en knoflook schoon, snijd ze vervolgens klein en fruit ze in een soeppan in 3 eetlepels olijfolie op een laag vuur. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke blokjes en voeg ze aan de ui en knoflook toe.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in vieren, voeg ze aan het ui/knoflookmengsel toe en bak het even op een hoog vuur mee. Schenk er dan 6 dl water op en doe de bouillonblokjes en tijm er bij. Kook de paddenstoelen in ± 7 minuten gaar. Verwijder de tijm.

Pureer de paddenstoelensoep met een staafmixer en laat deze nog 5 minuten op een laag vuur staan. Roer de room erdoor en maak verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Serveren

Snijd het stokbrood in plakjes, verdeel ze over diepe borden en schep de hete soep er op.