stomen

Broodhaasjes met broccolisoep

Knutselen in de keuken!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Lekker samen de keuken in! Jij de zelfgemaakte broccolisoep terwijl de kids ondertussen de haasjes in elkaar knutselen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes.

Pel en snipper de ui.

Snijd kapjes van de bovenkant van de harde broodjes en hol de broodjes uit. Het kruim wordt niet gebruikt, maar dat kan je met wat olie in een koekenpan omtoveren tot paneermeel.

Knip van de harde kapjes 8 ‘oortjes’.

Zet de zachte broodjes met een houten prikkertje vast op de rand van de harde broodjes (dit worden de hoofdjes van de paashaas). Druk in elk hoofdje ‘oogjes’ en een ‘neusje’ met de krentjes.

Steek de ‘oortjes’ met houten prikkers op de zachte broodjes.

Koken

Verhit de olie in een soeppan en fruit de uisnippers 2 minuten.

Voeg 500 milliliter water toe, verkruimel het bouillontablet erboven, roer de broccoli erdoor en kook het geheel 10 minuten.

Roer van het vuur af de room door het broccoli-mengsel en pureer de soep met een staafmixer glad.

Serveren

Schep voorzichtig de soep in de broodjes en serveer direct.