stomen

Ovenpasta met najaarsgroenten

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Lekker veel groenten en zachte pasta onder een bruingebakken kaaslaagje. Dat lust iedereen wel!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes.

Was de broccoli en snijd in kleine roosjes.

Snijd de ui in blokjes en de champignons in kwarten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Koken

Kook de pasta beetgaar en laat uitlekken.

Roerbak de pompoen en broccoli ongeveer 10 minuten. Roerbak de ui en champignons de laatste 5 minuten mee.

Smelt de boter en meng de bloem erdoor. Blijf roeren en kook 2 minuten. Voeg de melk toe en roer goed door met een garde, zodat je geen klontjes krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Blijf koken tot de saus dikker wordt en bubbelt. Zet het vuur uit en roer de kaas erdoor.

Meng de pasta door de kaassaus. Doe de groenten in een ovenschaal en schep de pasta erop. Verdeel de saus over de schaal.

Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren

Garneer eventueel met wat extra kaas als de schaal uit de oven komt.

Serveer de pasta in de ovenschaal en schep aan tafel op de borden.