stomen

Oranje meloen salade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Haal de plakjes ham los, verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de ham krokant uit aan beide kanten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Koken

Rooster vervolgens de zonnebloempitten in dezelfde koekenpan.

Maak de meloen schoon, verwijder de pitten en snijd de meloen in blokjes.

Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof, snijd de harde kern uit de witlof, snijd de witlof fijn. Doe de witlof samen met de meloen en fijngeknipte bieslook in een schaal.

Maak een dressing van de olijfolie en aceto balsamico, schep deze door de salade.

Serveren

Serveer met de krokant uitgebakken ham en de geroosterde zonnebloempitten.