stomen

Oosterse zalm met shiitake

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een bord vol gezonde groente én een bijzonder stukje vis. Deze zalm is namelijk gemarineerd in honing en sojasaus. Extra bijzonder dus!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de kool schoon en snijd in fijne reepjes.

Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.

Snijd de helft van de bosui in ringetjes (bewaar de rest voor een ander gerecht) en de shiitakes in reepjes.

Rooster de sesamzaadjes goudbruin.

Koken

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken en houd warm.

Bak de zalm op middelhoog vuur ongeveer 3-4 minuten per kant. Meng de honing en soja en bestrijk de onderkant van de zalm ermee. Draai om en bestrijk de bovenkant met de rest. Laat nog 2 minuten bakken op middelhoog vuur.

Roerbak de broccoli 5 minuten. Voeg de kool toe en roerbak nog 3-5 minuten mee.

Bak de shiitakes in een pannetje een paar minuten op hoog vuur. Schud regelmatig om.

Serveren

Leg op elk bord een stuk zalm. Garneer de zalm met sesamzaadjes. Verdeel het broccoli-koolmengsel over de borden.

Leg op elke bord een portie noedels. Leg hierop wat van de paddenstoelen. Garneer de noedels met de uienringetjes.