stomen

Oosterse roerbak met Hollandse snijboon

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Lekker snel en bomvol groen: zo zien we het graag. En behalve Chinese kool gaat er ook nog onze eigen Hollandse snijboon doorheen. Zeker geen verkeerde combo, al zeggen we het zelf!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de snijbonen schoon en snipper ze. Was en snijd de Chinese kool in dunne reepjes.

Snijd de lente-ui in ringetjes en de kip in blokjes.

Koken

Breek de noedels in stukjes en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.

Bak de spiegeleieren.

Roerbak de kip tot deze rondom aangebraden is. Voeg de snijbonen toe en roerbak ongeveer 8 minuten. Voeg de Chinese kool en ¾ van de uienringen toe en roerbak nog een paar minuten.

Voeg de gekookte noedels en de saus toe en warm door.

Serveren

Verdeel het gerecht over 4 kommen of borden.

Leg de spiegeleieren er bovenop en garneer met de achtergehouden uienringetjes.