stomen

Oosterse roerbak met Hollandse snijboon

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

De oer-Hollandse snijboon gaat op reis. Hij voelt zich namelijk heel goed thuis in de Oosterse keuken. Lekker geroerbakt in een noedelgerecht!

Voorbereiding

Koken

Serveren

strawberry zomerfruit blueberry-single redberry Zomerfruit van 's ochtendsvroeg tot in de late uurtjes
blueberry raspberry

Voorbereiding

Maak de snijbonen schoon en snipper ze. Was en snijd de Chinese kool in dunne reepjes.

Snijd de lente-ui in ringetjes en de kip in blokjes.

Koken

Breek de noedels in stukjes en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.

Bak 4 spiegeleieren.

Roerbak de kip tot deze rondom aangebraden is. Voeg de snijbonen toe en roerbak ongeveer 8 minuten. Voeg de Chinese kool en ¾ van de uienringen toe en roerbak nog een paar minuten.

Voeg de gekookte noedels en de saus toe en warm door.

Serveren

Verdeel het gerecht over 4 kommen of borden.

Leg de spiegeleieren er bovenop en garneer met de achtergehouden uienringetjes.