stomen

Omgekeerde aardappeltaart

serveer met een groene salade

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Aardappel in je taart én omgekeerd: da's nog eens aardappel anders! Zowel warm als koud een echte topper.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Boen de aardappels schoon onder koud stromend water.

Snijd de tomaatjes in stukjes.

Koken

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Kook de aardappels (in de schil) in kokend water met een snuf zout in 20 minuten gaar.

Smeer een taartvorm met een doorsnede van 22 cm dik in met de boter en leg in het midden het laurierblad.

Snijd van de aardappels aan weerszijden een klein kontje (wordt niet gebruikt) en snijd de aardappels in 2 centimeter dikke plakjes.

Beleg de bodem met de plakjes aardappel, leg ze dicht tegen elkaar en leg de stukjes tomaat ertussen.

Leg hier de (plakken) geitenkaas op, bedek deze met het bladerdeeg en stop het deeg langs de zijkanten in.

Bak de taart in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

Haal de vorm uit de oven en laat 2 minuten staan.

Zet een bord of schaal omgekeerd op de vorm en keer het geheel in een snelle beweging om.

Til de vorm van de taart af.

Serveren

Warm en koud lekker met een grote groene salade.