stomen

Okroschka, koude Russische soep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Koken

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.

Giet ze af en laat ze afkoelen en snijd ze in kleine blokjes.

Snijd de gewassen komkommer in kleine blokjes.

Kook intussen ook de eieren hard, spoel ze af met koud water, pel ze en wrijf ze door een fijne zeef in een schaal.

Roer hier de mosterd, de zure room aan toe er roer dit tot een puree, roer er vervolgens het koude bier en de koude kippenbouillon bij.

Meng er vervolgens de aardappel en komkommerblokjes door samen met de garnaaltjes.</p><p>Maak de soep verder op smaak met versgemalen peper en zout.</p><p>Hak tenslotte een bosje dille fijn en voeg dit naar smaak toe aan de Okroschka.

Laat de soep in de koelkast door en door koud worden.

Serveren

Tip: Heerlijk als lunch op een warme zomerdag!