stomen

Miso glazed spitskool van de BBQ

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
30-40 min

Geroosterde spitskool is zowel knapperig als zacht en met een umamismaak van de miso en rooksmaak van de barbecue is dit een verrassend gerecht waarmee je iedereen kunt enthousiasmeren.

Tip: geen barbecue, maar wel een oven? Plaats de spitskool zonder aluminiumfolie voor 35 minuten op een bakplaat met bakpapier in een op 200 graden voorverwarmde oven en keer halverwege.

Koken

Koken

Meng de miso met de knoflook, gember, sojasaus, bruine suiker, rijstazijn en sesamolie.

Snijd een limoen in kwarten en leg apart. Pers de andere limoen uit en voeg dit toe aan het sausje.

Snijd de spitskool in de lengte in kwarten. Leg vier grote stukken aluminiumfolie klaar. Bestrijk de spitskool met de misosaus aan beide kanten, leg op de folie en vouw de pakketjes goed dicht.

Leg de spitskool op het rooster van een hete barbecue (±180 graden) en stoof in 25 minuten gaar.

Maak de pakketjes open, leg de spitskool nog een paar minuten zonder folie op het rooster en serveer met de bosui, geroosterde sesamzaadjes en limoensap.